over ons

title

Liefde voor bier

Toen Gert en Carina Kelder elkaar leerden kennen deelden ze al snel  hun passie voor bier. In de eindjaren 80 gingen ze voor het eerst samen bierbrouwen. Ze werden steeds fanatieker en begin 2000 begon het gemis aan een mooie brouwerij in Gramsbergen, al waar zij woonden, steeds groter te worden. En omdat niemand het deed, trokken ze zelf de stoute schoenen maar aan en kochten een brouwhuis van Kaspar Schulz. Onderdak vonden ze op het landgoed de Groote Scheere in Holthone, slechts 7 km van hun woonplaats. De belangstelling was groot, ondanks dat de bekendheid met speciaal bier in deze omgeving klein was. Ze brouwen Blond, Tripel, Weizen en Quadrupel, maar ook een rookbier wat totaal onbekend was. De Rookbock viel vaak in de prijzen.  

Aangezien de brouwerij te klein was om van te leven en het proces heel arbeidsintensief, besloten ze een eigen ruimte aan te kopen waar ze d.m.v. een eigen proeflokaal het rechtstreeks aan hun gasten konden uitschenken. In 2008 werd huis en haard verkocht om een eeuwenoud schipperscafé aan te kunnen kopen alwaar ze ook gingen wonen met hun kinderen.

title

Locatie en beleving

In 2008 konden Gert en Carina het geweldige pand van 1857 aankopen, een eeuwenoud schipperscafé.  Ze voelden zich er helemaal thuis. Dat thuis gevoel wilden ze graag overbrengen. Het pand was zo klein dat er nauwelijks mensen terecht konden. Er moest bijgebouwd worden, maar dan wel in oude stijl. Het dak werd doorgetrokken om een grote overkapping met een open haard eronder te creëren. Er werd een vleugel bij aangebouwd met een grote toegangspoort. Het terrein werd opgeschoond en van een omheiningsmuur voorzien. Het grootste compliment is dat gasten denken dat het er altijd al heeft gestaan. Een sfeer van vroeger, waar jong en oud samen komt en geniet. Er is voor iedereen een plekje waar je gezelligheid vind of je heerlijk rustig terug trekt om te genieten. 

title

Toekomst visie

Niemand weet wat de toekomst brengt. Wat als hobby begon is ons levenswerk geworden. Onze wens is het boven alles, een mooie plek te blijven voor genieters, waaronder wij ons zelf ook scharen. We willen mooie bieren blijven brouwen waarbij smaak voorop staat.

Daarnaast iets blijvends achter te laten. Vroeger had Gramsbergen zijn kasteel. Waarom die niet gewoon terug bouwen? Dat is natuurlijk niet zomaar een klus, maar we zijn er dapper aan begonnen met het botenhuis. Dat is wat vroeger de schuur van het kasteel was. Daar tegenaan gebouwd moet een tussendeel komen. Het tussen deel heeft een gewelvenkelder en de bovenste laag zal van een trapgevel voorzien worden. Het grootste deel van het kasteel zal daarna nog gebouwd moeten worden. Dit wordt overgelaten aan de volgende generaties.