De bierbrouwerij

Geschiedenis van de brouwerij

 

In 2004 is bierbrouwerij Mommeriete opgericht door Gert en Carina Kelder. De brouwerij dankt zijn naam aan het vroegere moerasgebied gelegen tussen Gramsbergen en Coevorden. In 1227 werd hier de Slag bij Ane uitgevochten. De brouwerij was aanvankelijk gevestigd op het daarbij gelegen landgoed de Groote Scheere. Sinds 2008 is de brouwerij gevestigd in het oude huiskamercafé aan de brug, in Gramsbergen.

title

De brouwketels

Het brouwhuis is een Kaspar Schulz installatie. In de koperen ketels worden diverse verschillende type bieren gebrouwen, zowel van hoge als lage gisting. De koperen ketels geven een ambachtelijke uitstraling die past bij de manier waarop de authentieke bieren gebrouwen worden. Het brouwhuis is klein, maar de brouwers streven naar perfectie en exclusiviteit. Hierdoor is ieder bier uniek in zijn soort, zowel de seizoensgebonden bieren en het vaste assortiment.

title

Grondstoffen

De grondstoffen voor ons bier worden met uiterste zorg geselecteerd. Niet alleen de wijze van bierbrouwen, maar ook de grondstoffen hebben een belangrijke invloed op de uiteindelijke kwaliteit van het bier. Zo komt de hop rechtstreeks van de hopboer, waar het geoogst en verwerkt wordt. De verschillende soorten mouten worden met veel zorg uitgezocht, zodat de bieren optimaal in balans zijn.  Om ieder bier zijn unieke karakter te geven gebruiken wij tevens verschillende soorten gist.

Kwaliteit van de grondstoffen is dus van groot belang, met minder nemen wij geen genoegen!

title

Proost op Gramsbergen!

Als je dit punt hebt bereikt, ben je waarschijnlijk net zo dol op bier als wij. Daar proosten wij op. En als dat het geval is, hoeven we je niet te vertellen dat bier populairder is dan ooit. We hebben veel keuze uit ambachtelijk gebrouwen bieren op de fles of van de tap. Het bier uit onze kleine brouwerij, gebrouwen in het kleine Gramsbergen, smaakt grootser dan ooit!

Kom bij ons langs en geniet van al het lekkers dat Mommeriete te bieden heeft!

Neem contact op